وضعیت ایران و جهان پس از بحران کرونا
با توجه به شیوع عالم گیرویروس کرونا ، بررسی علمی تبعات اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و ... آن در نحوه زیست بشر در جهان پساکرونا از اهمیت ویژه ای برخوردار است . چگونگی برخورد با این بحران و نتایج آن می تواند نقش تعیین کننده ای در آینده جهان داشته باشد.
از این رو کانون مهندسین فارغ التحصیل دانشکده فنی بر آن شد جهت بیان دیدگاهها و تضارب آرا متخصصان صنعت کشور صفحه ای را در وب سایت خود به بررسی مسائل پیش روی ایران و جهان پس از پیدایش این بحران و راهکارهای کاهش هزینه های آن اختصاص دهد .
در این راستا از کلیه اعضای کانون دعوت می شود دیدگاههای خود را در قالب مقاله به آدرس پست الکترونیک کانون info@fanni.info ارسال کرده تا به نام ایشان در این صفحه قرار گیرد و به این ترتیب باب تبادل اندیشه متخصصین در این عرصه باز شود . مطالب ارسالی می تواند در قالب تالیف نویسنده یا ترجمه و گردآوری از منابع معتبر علمی باشد .
با سپاس
روزبه صالح آبادی
دبیر کانون
مقالات دریافتی
کرونا و فقر اقتصاد شهری (مقاله ای از دکتر عباس آخوندی)
بازگشت به ایدهی بازآفرینی شهری یکی از راهکارهای بنیادین برای توسعهی اقتصادی شهرها، و اقتصاد پساکرونا در ایران است.
ادامه مطلب
اقتصاد دیجیتال؛ ناجی کشورهای کرونازده
زمانی که پزشک چینی خبر از شیوع ویروس جدیدی به نام کرونا یا کووید-19 داد، کمتر کسی فکر میکرد، این مهمان ناخوانده بتواند در کمتر از سه ماه تمام معادلات جهان را بر هم بزند.
ادامه مطلب
درس هائی از همه گيری كرونا ، نقطه نظرات مهندس مسعود خوانساری ( رئيس اتاق بازرگانی تهران )
مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران، در یادداشتی به درسهای همهگیری کرونا برای سیاستگذار مانند تقویت تولید داخلی، حذف بوروکراسی زائد، استفاده از ابزارهای بهروز و کارآمد و توسعه دولت الکترونیک پرداخت و از چالشهای اقتصادی و تعمیق رکود گفت.
ادامه مطلب
جهان یکی از بی سابقه ترین رکودهای تاریخ خود را تجربه خواهد کرد(مصاحبه با دکتر فرشاد مومنی)
کرونا توأمان دارای تهدید و فرصتهای بسیار جدی است. کشورهایی موفق هستند که حداکثر بهره را از فرصتهای کرونا ببرند و تهدیدهای آن را به حداقل برسانند
ادامه مطلب
مصاحبه خبرنگار اقتصاد ۲۴ با دکتر پیمان مولوی دبیرکل انجمن اقتصاددانان ایران
بيان نقطه نظرهاي دكتر پيمان مولوي ( اقتصاد دان برجسته و دبير كل انجمن اقتصاد دانان ايران ) در رابطه با پيش بيني وضعيت اقتصاد ايران در سال ١٣٩٩
ادامه مطلب
فقر کرونایی وضرورت اقدام ملّی و فوری: انتشار اوراق مشارکت عام توسط صندوق توسعه ملّی( مقاله ای از دکتر آخوندی)
تقریبا تمام اقتصاددانان اجماع دارند که صدور اوراق مشارکت نسبت به استقراض مستقیم از بانک مرکزی ترجیح داردآنچه مورد اختلاف است این است که در شرایط موجود با توجه به نرخ بازده بالای بورس، ارز و صلا آیا بازار از اوراق مشارکت خزانه استقبال میکند؟
ادامه مطلب
روز کارگر در روزگار کرونایی (مقاله ای از دکتر عباس آخوندی)
با توجه به امکان فروپاشی بسیاری از کسبوکارها پرسش این است که چه چشماندازی فراروی بازار کار، در ایران و جهان وجود دارد؟ و نهایت آنکه آیا دولت و جامعه در ایران از ژرفای گرفتاریای که با آن دستبهگریباناند، آگاهی دارند؟
ادامه مطلب
توضیه های مک کنزی برای نحوه بازگشایی اقتصاد در زمان شیوع کووید -19 ( اتاق بازرگانی تهران)
زندگی مردم در سراسر جهان دستخوش تغییر قرار گرفته است. رهبران جهان و میلیون ها شهروند با بزرگترین چالش زندگی خود مواجه شدهاند. پاندمی کووید- 19 نه تنها سیستم های بهداشت و سلامت را به مخاطره انداخته، بلکه معاش شهروندان و ثبات اقتصادی را نیز با مشکل مواجه کرده است.
ادامه مطلب
تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای آموزش و پژوهش مجازی در رشته های مهندسی
پس از همه گيری ویروس کووید 19 در اسفند ماه و تعطيلی آموزش حضوری ، آموزش عالی در کشور با پدیده جدیدی به نام آموزش مجازی روبرو شده است.
ادامه مطلب
ویروس کرونا و تغییرات اقلیمی (دکتر علی علوی نائینی)
ویروس کرونا و تغییرات آب وهوایی، ریشه و منشاء یکسانی دارند. در شیوه های جدید کشاورزی و دامپروری جدید، بیشتر راندمان اقتصادی در نظر گرفته می شود.
ادامه مطلب
لغو قرنطینه و منطق سیاستگذاری سلامت (مقاله ای از دکتر عباس آخوندی)
سیاستهای دولت در مواجهه با بیماری همهگیر کرونا از مشاهدهی اولین نمونهی آن در قم تاکنون که تاکید بر کمکردن محدودیتهاست؛ و به نحوی اعلام پایان دورهی قرنطینهی خانگی است، همواره چالشبرانگیز بودهاست. دراینارتباط دو نقد کلی به دولت وارد است.
ادامه مطلب
سلامت الکترونیک در مقابل کرونا (مقاله ای از دکتر سعیدرضا عاملی)
در دوره معاصر، در شرایط تهدید ویروسهای فراگیری مانند کرونا یا حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله، خدمات سلامت الکترونیکی، امکان مهم تامین سلامت عمومی، اعم از پیشگیری، رصد، تشخیص، اولویتبندی اقدامات، درمان و پیگیری است.
ادامه مطلب
چشم انداز تجارت جهان طی سالهای 2020 و 2021 (اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران)
حجم تجارت کالایی جهان در سال 2019 به علت دو عامل؛ تنش های تجاری و افت رشد اقتصادی جهان، به میزان 0.1 درصد افت کرد.
ادامه مطلب
سال 1399، سال سخت تر اقتصادی ( مقاله ای از دکتر علی دینی ترکمانی)
اقتصاد ایران در سال جاری یکی از بدترین شرایط خود را تجربه خواهد کرد. علاوه بر کاهش صادرات نفت به زیر ۵۰۰ هزار بشکه در روز و تاثیر جدی آن بر درآمدهای دولت، سه اتفاق دیگر، رخ داده است که وضع دخل و خرج دولت را بدتر میکند.
ادامه مطلب
بررسی تجارب حکومت های ملی و محلی در مقابله با COVID-19 (گزارشی از مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران)
شیوع ویروس کرونا در ابتدا پدیدهای بومی و محلی در کشور چین به نظر میرسید، اما با گذشت چند هفته از شروع این بیماری، شهرها و کشورهای دیگری در سراسر دنیا نیز با این بیماری مواجه شدند.
ادامه مطلب
مهاجران افغانی در ایران و مسؤولیت ما در روزگار کرونایی (مقاله ای از دکتر عباس آخوندی)
وضعیّت سخت معیشت در روزگار کرونایی تنها مختص ایرانیان نیست بلکه، افغانیان مهاجر را نیز شامل میشود. با توجه به تعطیلی مشاغل و گسترش بیکاری بر اثر شیوع ویروس کرونا میتوان گفت که بیگمان، افغانیان در ایران از جمله جمعیّتهایی هستند که بهطور قاطع دچار تنگدستی میگردند.
ادامه مطلب
بحرانی وخیم با اثرات خانمان سوز بر جهان کار ( گزارشی از سازمان بین المللی کار)
در طول هفته های گذشته، فراگیری جهانی بیماری کووید- 19 افزایش یافته و شوک های بی سابقه به اقتصاد و نیروی کار وارد کرده است. این بدترین بحران جهانی پس از جنگ جهانی دوم است.
ادامه مطلب
آیا ابتلا به کرونا را میتوان از سرفه افراد تشخیص داد؟
گروه هوش ماشین و رباتیک در حال بررسی امکان تشخیص اولیه کرونا از نحوه سرفه افراد میباشد. برای انجام این تحقیق نیاز به جمع آوری سرفه افراد سالم و بیمار میباشیم.
ادامه مطلب
تحلیل AGC از تاثیر طرح CARES بر صنعت احداث (مقاله انگلیسی + ترجمه فارسی)
بیماری فراگیر کووید 19 بخش گسترده ای از دنیا را فراگرفته و بغیر از تعداد معدودی از مشاغل، بیشتر آنها و اقتصاد جهانی را زمین گیر کرده است.
ادامه مطلب
ساخت دستگاه ونتیلاتور ارزان قیمت داده باز برای کاهش نرخ قربانیان کرونا
در حال حاضر بیمارستان های سراسر جهان با کمبود دستگاه تهویه برای بیماران مواجه شده اند. اساتید دانشکده فنی دستگاهی ساخته اند که میتواند روشی ارزان و سریع برای حل این مشکل باشد.
ادامه مطلب